Zijn dure daken het waard?

Het kan er van tevoren zo uitzien, maar de realiteit is dat een dak van goede kwaliteit de beste investering is die u in uw huis kunt doen. De dakbedekking van asfaltrollen zal naar verwachting maximaal 5 tot 10 jaar meegaan.

Zijn dure daken het waard?

Het kan er van tevoren zo uitzien, maar de realiteit is dat een dak van goede kwaliteit de beste investering is die u in uw huis kunt doen. De dakbedekking van asfaltrollen zal naar verwachting maximaal 5 tot 10 jaar meegaan. Het verkrijgen van de maximale levensduur van de dakbedekking is eigenlijk gewoon een kwestie van het uit de buurt houden van vuil en snel eventuele lekke banden of schade verhelpen. Van composiet asfaltshingles kan worden verwacht dat ze 15 tot 40 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de gekozen materialen.

Sommige kiezeldaken kunnen zelfs 50 jaar meegaan. De meeste fabrikanten van dakspanen bieden een scala aan producten in verschillende gewichten en verschillende levensverwachtingen. Fabrikanten zoals Owens Corning, GAF of Certainteed komen met dienovereenkomstig hoogwaardige garanties die een halve eeuw duwen. Dakpannen van kleipannen gaan routinematig 100 jaar of langer mee als ze goed worden onderhouden.

Het nadeel van tegeldaken is geen verval, zoals bij houtschudden of gordelroos, noch het langzaam afstoten van minerale korrels, zoals bij composiet gordelroos. Kraken is eerder wat pannendaken kan verdoemen. Dit is een dak dat gemakkelijk 100 jaar meegaat of nog veel meer. Er zijn nog leistenen daken in bedrijf die letterlijk honderden jaren oud zijn.

Om dit soort levensduur te bereiken, vervangt u onmiddellijk alle gebroken leisteen tegels die u ziet. Zorg ervoor dat alle flitsen correct zijn geïnstalleerd en in goede staat verkeren. Wanneer uw koperen flitser zwart is geworden, is het tijd om deze te vervangen. Dat zijn echter de enige kosten die ooit zijn gemaakt.

Behalve onderhoud en reparaties, die aanzienlijk kunnen zijn, hoeft een goed gebouwd leisteen dak 100 jaar of langer niet te worden vervangen. Dus, zo hoog als de kosten van een leisteen dak om te installeren, het is redelijk wanneer de kosten gedurende vele decennia worden afgeschreven, Maar het nemen van een langetermijnvisie kan u aantonen dat een duurder dakbedekkingsmateriaal de betere waarde kan zijn gedurende de levensduur van uw huis. Metalen dakmateriaal met staande naad of zelfs leisteen zijn uitstekende keuzes voor dakbedekking op ultralange termijn. Als u de installatiekosten kunt financieren, zijn deze dakmaterialen het goedkoopst.

Als u het geld heeft om in uw huis te investeren, zijn de cosmetische en praktische verbeteringen van een metalen dak waarschijnlijk de input waard. Asfaltshingles komen vaker voor en het vinden van dakaannemers die bereid zijn om elk asfaltdakdak onmiddellijk te repareren, is vrij eenvoudig. Beide dakbedekkingsmaterialen werken en werken al tientallen jaren. Of je nu een dak op een nieuw huis plaatst, of je bestaande dak een totale make-over vereist, er zijn veel materialen beschikbaar.

Maar welke dakstijl u ook heeft, metalen daken kunnen een aantrekkelijke optie zijn vanwege hun lange levensduur, minimaal onderhoud en energie-efficiëntie. Materiaalkeuzes omvatten staal (gegalvaniseerd, galvalume of verwering), aluminium, koper, zink en tin. Productsoorten zijn verticale naad, voorgevormde panelen en panelen met korrelige coating. Stijlkeuzes stellen u in staat om het uiterlijk te hebben van gordelroos, leisteen, tegels, shakes of verticale panelen.

Zorg ervoor dat uw metalen dakbedekkingsproduct is getest, geëtiketteerd en vermeld bij een testorganisatie zoals UL, FM Approvals of Intertek om te voldoen aan strenge eisen voor wind-, brand- en slagvastheid. Houd er ook rekening mee dat de installatie kan variëren van geografische locatie, richtlijnen van de fabrikant en als gevolg van lokale vereisten voor bouwvoorschriften. Om de levensduur van een houten shingle dak te verlengen, moet u gespleten en gebarsten dakspanen onmiddellijk vervangen en het dak mosvrij houden. Veel huiseigenaren denken dat hun huis wordt verkocht, maar dan trekken kopers zich op het laatste moment terug vanwege bezorgdheid over de staat van het dak.

Dakbedekking van golfplaten is een van de goedkoopste metalen dakbedekkingsmaterialen, maar het is niet zo duurzaam als andere materialen. Vooral als het uw doel is om de aantrekkingskracht van stoepranden te vergroten, raadpleeg dan een professionele dakdekker om de kleur en stijl van uw asfaltshingle te kiezen. Austin Roof Royale, een van de toonaangevende dakaannemers in Austin, levert betrouwbare dakbedekkingsprojecten aan huiseigenaren in Austin. Tussen metaal- en shingle-opties hebben gordeldaken de neiging om meer problemen aan te pakken die verband houden met opgehoopte sneeuw en neerslag.

Bijvoorbeeld, de duurzaamheid van uw dakbedekkingsmateriaal of hoe goed het standhoudt tijdens slecht weer, zal uiteindelijk de levensduur ervan beïnvloeden. De meeste huizenkopers verwachten dat het dak in goede staat verkeert, en als dat niet het geval is, zullen ze erg terughoudend zijn om te kopen. Vergelijk uw huidige budget met het budget dat nodig is om andere dakbedekkingsmaterialen te onderhouden voordat u uw keuze maakt. Bovendien kunnen de meeste asfaltdaken direct op het bestaande dak worden geplaatst, waardoor ze eenvoudig in slechts 1 tot 2 dagen te installeren zijn.

Houd er rekening mee dat verschillende dakconfiguraties en verschillende materialen deze kosten sterk kunnen laten variëren. Als uw smaak in dakbedekkingskleuren ongebruikelijk is, of als iemand die eerder het huis bezat een minder dan flatterende kleur koos, kan het kiezen van nieuwe asfaltshingles in een meer flatterende tint het verschil maken in het perspectief van een potentiële koper op uw huis. Als uw dak schuin staat, is een metalen dak nog voordeliger, omdat de kans groter is dat de schade op vlakke oppervlakken optreedt. De panelen kunnen ook gemakkelijk uitzetten en krimpen bij veranderende temperaturen, en ze zijn licht van gewicht en kunnen over een bestaand dak worden geïnstalleerd.

Er zijn andere verschillende natuurlijke factoren, zoals extreme stormen en winden, die ook tal van negatieve gevolgen hebben voor het dak. .