Hoe heet een dakbedekkingsbaan?

Ook bekend als dakmechanica of dakaannemers, inspecteren, repareren, vervangen of onderhouden dakdekkers de daken van woonhuizen en gebouwen. Dakdekkers zijn gespecialiseerd in het plaatsen, verwijderen en repareren van verschillende dakbedekkingsmaterialen zoals asfalt, hout en kunststoffen.

Hoe heet een dakbedekkingsbaan?

Ook bekend als dakmechanica of dakaannemers, inspecteren, repareren, vervangen of onderhouden dakdekkers de daken van woonhuizen en gebouwen. Dakdekkers zijn gespecialiseerd in het plaatsen, verwijderen en repareren van verschillende dakbedekkingsmaterialen zoals asfalt, hout en kunststoffen. Of ze nu dakbedekking leggen op grote bedrijfsgebouwen in commerciële omgevingen of op huizen in de particuliere sector, dakdekkers zijn arbeiders die vaak in warme, zonnige omstandigheden werken. Als dakdekker gebruikt u verschillende hand- en elektrische gereedschappen.

U kunt ook daken van puin reinigen. Ervaring met schilderen of timmerwerk kan je leiden tot een carrière in dakbedekking. Uiteindelijk kunnen dakdekkers voldoende ervaring opdoen om uiteindelijk voormannen of eigenaren van dakbedekkingsbedrijven te worden. Ten minste, de meeste dakdekkers moeten een middelbare schooldiploma of GED-equivalent hebben.

Dakdekkers moeten lange uren van fysieke arbeid kunnen werken, goed met hun handen moeten werken en moeten de mogelijkheid hebben om te buigen en te klimmen. Het kunnen lezen van blueprints en diagrammen is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat u de instructies tijdens het werk kunt volgen. Deze klus vereist ook de mogelijkheid om extreme hitte aan te kunnen, aangezien er voornamelijk in de zomer wordt gewerkt. Ze installeren materialen, zoals cement en klei, en repareren beschadigde onderdelen om de veiligheid te garanderen.

Ze kunnen zich specialiseren in residentiële of industriële dakbedekkingen. Dakdekkers vervangen, repareren en installeren de daken van gebouwen, met behulp van een verscheidenheid aan materialen, waaronder gordelroos, bitumen en metaal. Ondanks de beperkte werkgelegenheidsgroei worden gemiddeld ongeveer 15.600 openingen voor dakdekkers verwacht, gemiddeld gedurende het decennium. De meeste van die openingen zullen naar verwachting het gevolg zijn van de noodzaak om werknemers te vervangen die overstappen naar verschillende beroepen of de beroepsbevolking verlaten, zoals met pensioen gaan.

Een dakdekker, dakmonteur of dakbedekkingsaannemer is een handelaar die gespecialiseerd is in dakconstructie. Dakbedekkingswerkzaamheden kunnen fysiek veeleisend zijn omdat het gaat om zwaar tillen, maar ook klimmen, buigen en knielen, vaak in extreme weersomstandigheden. Gekrulde of rotte gordelroos, ontbrekende gordelroos en blaarvorming zijn allemaal tekenen dat het dak aandacht nodig heeft. Dakdekkers werken aan nieuwe installaties, evenals renovaties en dakreparatieprojecten.

Zoals verwacht van de functietitel, moeten dakdekkers meestal op daken klimmen om te werken. Ze moeten daarom geen hoogtevrees hebben en een goede balans hebben, evenals redelijke timmervaardigheden. Verwijder sneeuw, water of vuil van daken voordat u dakbedekkingsmaterialen aanbrengt. Ze installeren, repareren en vervangen meestal de daken van huizen of gebouwen met behulp van verschillende materialen zoals metaal en bitumen.

Bij het installeren van daken met een lage helling installeren dakdekkers doorgaans een enkellaags membraan van een waterdichte rubberen of thermoplastische verbinding. De meeste commerciële, industriële en appartementsgebouwen hebben daken met lage hellingen, waardoor ze het meest voorkomende daktype zijn. Het vermogen van de dakdekker om een nauwkeurige en realistische schatting te formuleren, is voor beide partijen uiterst belangrijk, want als de schatting te hoog is, kan het dakbedekkingsbedrijf het contract verliezen aan een concurrent die een lager bod doet. Dakdekkers hebben een van de hoogste percentages verwondingen en ziekten van alle beroepen, evenals een van de hoogste percentages beroepsdodelijke slachtoffers.

Maar een Cool Roofing-installateur kan vaardigheden gebruiken, zoals handgereedschap, ramen, lintzagen en eenvoudige toepassing. De werkgelegenheid van dakdekkers zal naar verwachting de komende tien jaar met 5 procent groeien, langzamer dan het gemiddelde voor alle beroepen. De drie beste bedrijven die het meeste van deze instellingen inhuren, zijn PacWest Bancorp, Collis Roofing en Hopkins Manufacturing. Die dakdekkers die wel naar de universiteit gaan, behalen meestal een bedrijfsdiploma of een diploma Algemene Studies.

Minder vaak verdiende graden voor dakdekkers zijn onder meer graden Automotive Technology of Precision Metal Working graden. Dakdekkers moeten een uitstekende balans hebben om vallen te voorkomen, omdat het werk vaak wordt gedaan op steile hellingen op aanzienlijke hoogte. Dakbedekkingswerkzaamheden zijn fysiek veeleisend omdat het gaat om klimmen, buigen, knielen en zwaar tillen. Bovendien gebruikt residentiële dakdekker vaardigheden zoals handgereedschap, taakspecificaties, veiligheidsrichtlijnen en professionele interactie op hun cv's.

Deze overeenkomsten omvatten vaardigheden zoals verschillende typen, nieuw dak en bouwprojecten, maar ze verschillen als het gaat om andere vereiste vaardigheden. De positie vereist ook uithoudingsvermogen en balans, aangezien dakdekkers vaak op hoogte werken terwijl ze verschillende machines en apparatuur bedienen. Dakdekkers en coole dakbedekkingsinstallateurs bevatten beide vergelijkbare vaardigheden zoals TPO, verschillende typen en reparatieprocedures op hun cv's. .