Wat is de goedkoopste manier om een dak te bedekken?

Hoewel asfalt het goedkoopste dakbedekkingsmateriaal is, zijn er 3 verschillende soorten asfaltshingles die in prijs variëren en van invloed zijn op hoeveel u uitgeeft aan uw dakvervanging. Relatief lichtgewicht, goedkoop en eenvoudig te installeren, asfaltshingles zijn de beste keuze voor de meeste huizen.

Wat is de goedkoopste manier om een dak te bedekken?

Hoewel asfalt het goedkoopste dakbedekkingsmateriaal is, zijn er 3 verschillende soorten asfaltshingles die in prijs variëren en van invloed zijn op hoeveel u uitgeeft aan uw dakvervanging. Relatief lichtgewicht, goedkoop en eenvoudig te installeren, asfaltshingles zijn de beste keuze voor de meeste huizen. Ze worden geleverd in platen die op een dak zijn gelaagd om de illusie te wekken van duurdere enkele gordelroos, zoals ceder en leisteen, die één shingle tegelijk zijn geïnstalleerd. Dakbedekkingsmaterialen zijn niet goedkoop, vooral als u een groot of complex dak heeft, maar professionele installatie verhoogt de kosten.

Arbeid is vaak goed voor 40% tot 50% van de kosten, zegt Miller, grotendeels omdat een gebrek aan geschoolde dakdekkers de tarieven heeft verhoogd. Hoe ingewikkelder een dak, hoe meer arbeid het kost en hoe hoger de kosten. Dakdekkers zijn het drukst in de nazomer en herfst. Het plannen van uw dakvervanging in de late winter of lente kan lagere prijzen of kortingen buiten het seizoen opleveren.

In de meeste gevallen is MSR-roldakbedekking het goedkoopste schuurdakmateriaal dat u kunt kopen. Roldakbedekking is ook het gemakkelijkste schuurdak om te installeren, omdat u grote oppervlakken snel kunt bedekken door het eenvoudig uit te rollen en vast te spijkeren. Asfaltshingles gaan ongeveer 15-30 jaar mee. Ze zijn verreweg het populairste dakbedekkingsmateriaal vanwege hun kosteneffectiviteit.

Als het gaat om energie-efficiëntie, is hout een natuurlijke isolator, houten dakspanen zijn van nature ongeveer twee keer zo efficiënt als asfaltshingles. En omdat ze 100% natuurlijk zijn, zijn asfaltshingles een van de meest duurzame dakbedekkingsmaterialen op de markt. Niet alleen zijn de meeste metalen daken gemaakt van gerecyclede materialen, veel zijn ook zelf 100% recyclebaar. Een dak gemaakt van leisteen kan wel 75-150 jaar meegaan.

Een van de oudste dakbedekkingsmaterialen, leisteen is ook een van de duurste. Leisteen is een van de duurste materialen omdat het het grootste deel van een eeuw meegaat, en als het dak goed is gebouwd, meer dan 150 jaar. Daarom is leisteen een ongelooflijk duurzaam dakbedekkingsmateriaal. Metalen dakbedekking met stenen coating wordt meestal geïnstalleerd over houten stroken of latten, die luchtkanalen creëren tussen het dakterras en de dakbedekking.

Deze luchtruimtes dienen als isolatie om het dakdek in de zomer koeler te houden en ijsdammen in de winter te minimaliseren. Opgebouwde dakbedekking is het meest populaire dakbedekkingsmateriaal dat wordt gebruikt op laaghellende daken. Gemaakt van meerdere lagen bitumenoppervlakken, wordt de opgebouwde dakbedekking afgewerkt door een aggregaatlaag of coating aan te brengen als toplaag. Deze toplaag is normaal gesproken teer, waarover het grind wordt gelegd.

Gordelroos op zonne-energie biedt een alternatief voor conventionele zonnepanelen op het dak, terwijl ze ook dienen als dakbedekkingsmateriaal. Terwijl vroege versies van zonnedakspanen en andere zonnedakbedekkingsproducten flexibele dunne-film zonnetechnologie gebruikten, worden de huidige zonnedakspanen meestal gemaakt van stijve materialen, zoals gehard glas. Hierdoor zien ze er meer uit en presteren ze meer op conventionele gordelroos, en de meeste kunnen op dezelfde manier worden geïnstalleerd als gordelroos en zonder speciale installatieploegen. Het grootste voordeel van zonnedakspanen is natuurlijk dat ze elektriciteit opwekken tijdens daglichturen.

Als gevolg hiervan begint dakbedekking zichzelf te betalen vanaf de dag dat het wordt geïnstalleerd en gedurende de gehele levensduur van het systeem. Het is het enige dakbedekkingsmateriaal dat een financieel rendement op uw investering oplevert. Dakbedekking met staande naad is een soort metalen dakbedekking die bestaat uit verticale panelen met twee naden per paneel die verticaal rechtop staan. Ze bieden een meer afgewerkt uiterlijk en een betere duurzaamheid dan traditionele golfplaten dakbedekking.

Dakbedekking met staande naad is algemeen verkrijgbaar in gegalvaniseerd staal, Galvalume en kopermaterialen. Houten gordelroos en shakes gaan langer mee dan asfaltshingles (30-50 jaar), zorgen voor een betere isolatie en hebben een klassieke uitstraling. Metalen dakbedekking is een klassiek Amerikaans dakbedekkingsmateriaal en ziet er stijlvol uit. De prijs van metalen daken varieert sterk.

Aan de lage kant zijn metalen daken iets duurder dan asfalt en gaan ze veel langer mee. Aan de hoge kant kunnen ze meerdere keren zoveel kosten. Aluminium en gegalvaniseerd metaal behoren tot de goedkoopste metalen dakbedekkingsopties. Zink en koper behoren tot de duurste.

Leisteen is een natuurlijk materiaal, een van de oudste dakbedekkingsmaterialen, en het meest duurzaam. Het is ook een van de duurste. Een dak in leisteen kan echter 75-150 jaar meegaan, waardoor het op de lange termijn goedkoper is. Zonneglas combineert de elektriciteitsopwekkingscapaciteit van zonnepanelen met een hoge energie-efficiëntie, een uitstekende hagelwaarde en een levenslange garantie.

Van alle vele soorten dakbedekkingsmaterialen die voor u beschikbaar zijn, is de asfaltshingle de goedkoopste. Dus terwijl u winkelt naar een economische dakoplossing die het beste bij uw prijsklasse past, zijn hier vijf van de goedkoopste dakmaterialen om te overwegen;. Alle materialen, inclusief spijkers, zijn goedkoop en bieden een snelle en gemakkelijke afdekking op een laag hellend dak. Een standaard rol dakbedekking is 36 inch breed en beslaat 100 vierkante voet, een gebied dat dakdekkers een vierkant noemen.

Asfaltdakbedekking is het goedkoopst om te installeren, maar brengt hogere levensduurkosten met zich mee vanwege frequente vervangingen. .