Wat zijn de drie soorten dakbedekking?

Het belangrijkste kenmerk van dit dak zijn de dubbele hellingen, die onder verschillende hoeken hellen. Deze staan ook bekend als piekkdaken, die je gemakkelijk kunt herkennen aan hun driehoekige contouren.

Wat zijn de drie soorten dakbedekking?

Het belangrijkste kenmerk van dit dak zijn de dubbele hellingen, die onder verschillende hoeken hellen. Deze staan ook bekend als piekkdaken, die je gemakkelijk kunt herkennen aan hun driehoekige contouren. Nog niet zo lang geleden waren asfaltshingles, leisteen, klei of betontegels ongeveer de enige dakbedekkingsopties. Tegenwoordig bieden geavanceerde dakbedekkingsmaterialen een ongekende reeks alternatieven, evenals nieuwe looks voor bestaande materialen.

Geavanceerde zonnecollectoren integreren naadloos in bestaande gordelroos en genereren tot 1 kilowatt energie per 100 vierkante voet. Ze zijn vooral goed voor zonnige daken in verenigingen van huiseigenaren die typische zonnepanelen verbieden. Hoewel ze de energiekosten kunnen helpen compenseren met zonne-energie, kosten ze ook meer dan traditionele zonne-opties. Asfaltshingles zijn de meest voorkomende dakbedekkingsmaterialen in Amerika omdat ze effectief zijn in alle omgevingsomstandigheden.

De kwaliteit varieert sterk, dus vraag of ze slagen voor de ASTM D3161, Klasse F (110 mph) of ASTM D7158, Klasse H (150 mph) windtests en de AC438 duurzaamheid In elkaar grijpende panelen bootsen leisteen, klei of gordelroos na en weerstaan schade veroorzaakt door zware regenval (tot 8,8 inch per uur), winden van 120 mijl per uur, opbeurende cycli, hagel- en vriesdooicycli. Daarom zijn ze een economische, effectieve keuze voor natte, winderige regio's of gebieden die vatbaar zijn voor bosbranden. Sommige stalen daken met stenen coating zijn gegarandeerd voor de levensduur van het huis. Leistenen dakbedekking gaat meer dan 100 jaar mee.

Het brandt niet, is waterdicht en is bestand tegen schimmels en schimmels. Leisteen is effectief in natte klimaten, maar is duur, zwaar en kan gemakkelijk worden gebroken wanneer erop wordt getrapt. Houd hier rekening mee als je in een gebied woont dat hagel ervaart. Rubberen leisteen ziet er natuurlijk uit en kan met een mes worden gesneden voor ingewikkelde daken zoals die in Victoriaanse huizen.

Rubberen daken van leisteen kunnen 100 jaar meegaan, maar kunnen worden beschadigd door satellietschotels en lopen - dus kunnen ook vatbaar zijn voor schade door hagel, vergelijkbaar met leisteen. Dakbedekkingsprofessionals die zijn opgeleid om rubberen leisteen te installeren, zijn misschien moeilijk te vinden. Dakpannen van klei en beton zijn bestand tegen schade door tornado's, orkanen of winden tot 125 mijl per uur en zelfs aardbevingen, volgens A Summary of Experimental Studies on Seismic Performance of Concrete and Clay Roofing Tiles door de University of Southern California voor het Tile Roofing Institute. Ze zijn goed in warme, droge klimaten.

Ze hebben mogelijk extra ondersteuning nodig om hun gewicht te dragen, en ze zullen waarschijnlijk breken als ze verder lopen. Groene daken zijn bedekt met planten en kunnen de luchtkwaliteit verbeteren, waterafvoer verminderen en huizen isoleren om stedelijke warmte-eilanden te verminderen. Ze hebben echter extra structurele ondersteuning nodig, een dampremmende laag, thermische isolatie, waterdichting, drainage, waterfiltratie, grond, compost en planten. Hun geschatte levensduur is 40 jaar.

Deze zware dakbedekking bestaat uit lagen asfalt, teer of lijm bedekt met een aggregaat en is alleen voor platte daken. Teer- en grinddaken, ook voor platte daken, zijn het beste voor dakdekken met veel voetverkeer. Deze daken kunnen in de zomer plakkerig worden en het is moeilijker om sneeuw van deze daken te scheppen in vergelijking met gladde oppervlakken. Ze kunnen 20 tot 25 jaar meegaan.

De eerder genoemde stijlen - zadeldaken, heupdaken, schokkerige daken, mansardedaken, gambreldaken en zoutkastdaken - zijn allemaal schuine daken. Kies asfaltshingles omdat ze van de gemakkelijkst te vinden, meest betaalbare en veelzijdige dakbedekkingen zijn. De meest duurzame soorten dakbedekking zijn leisteen en kleitegels, maar ze zijn duurder dan materialen zoals metaal of hout. Functionele dakbedekkingsalternatieven zoals groene daken en dakspanen op zonne-energie behoren tot de duurste soorten.

Fabrikanten mengen glasvezel, asfalt en mineraal composiet om verschillende kleuren te creëren, zoals grijs, bruin, rood, groen of blauw. Hun kleur zal echter na verloop van tijd vervagen als gevolg van blootstelling aan de zon. De kleur en kwaliteit zien er anders uit, afhankelijk van of u kiest voor architecturale of drie-tabbladen gordelroos. Architecturale asfaltshingles zijn individuele tegels die dikker zijn dan drie lipjes om een gelaagde, duurzame textuur op uw dak te creëren.

Het materiaal van hogere kwaliteit en de langere installatie maken architecturale gordelroos duurder. Ze kunnen echter 15 tot 30 jaar meegaan en zijn weerbestendiger. Asfaltshingles met drie lipjes zijn dunner en gesneden om eruit te zien als drie gordelroos. Dit zorgt voor een snellere installatie en creëert een uniform, steenachtig patroon.

Ze zijn gevoelig voor harde wind en gaan over het algemeen 7 tot 15 jaar mee. Dit zijn meestal de meest betaalbare dakoptie. Hier zijn 12 dakbedekkingsmaterialen waarmee u rekening moet houden als het tijd is om uw dak te vervangen. Gewalst dakbedekkingsmateriaal is de steunpilaar van laaghellende woondaken, evenals bijgebouwen zoals winkels en schuren en andere utilitaire constructies.

Gewalste dakbedekking bestaat uit lange rollen met mineraal geïmpregneerd en met asfalt geïmpregneerd materiaal bedekt met minerale korrels. Elke rol is ongeveer 100 vierkante meter dakbedekking en ongeveer 3 voet breed. Deze grootformaat stroken dun dakbedekkingsmateriaal bieden een snelle, handige en goedkope manier om een gebouw met schuin dak te bedekken als een werkplaats waar uiterlijk niet belangrijk is. Gewalste dakbedekking kan worden aangebracht met de fakkelmethode of met dakspijkers.

Opgebouwde dakbedekking (BUR) is een van de oudste opties voor materiaal voor platte daken of daken met een zeer lage helling. BUR-systemen zijn gebouwd met verschillende lagen dakleer geïmpregneerd met asfalt dat heet wordt aangebracht. Het vilt wordt aangebracht in overlappende lagen om een barrière van twee tot vier lagen dik te vormen, waarna een laag fijn gemalen steen wordt ingebed in hete teer over de bovenkant om een zeer duurzaam en ondoordringbaar dak te creëren. Asfaltcomposiet gordelroos is het meest populaire dakbedekkingsmateriaal in Noord-Amerika.

Gemaakt van een glasvezelbasis bedekt met asfalt en minerale korrels, zijn deze gordelroos met drie lipjes een allround goede keuze voor de meeste dakbedekkingsbehoeften voor thuis. Ze worden meestal geleverd met een garantie van 20 tot 30 jaar, en het vervangen van individuele gordelroos die beschadigd zijn, is een vrij eenvoudige klus. Vrijwel elk dakbedekkingsbedrijf is bekend met het installeren van deze singles. Composiet dakspanen blinken uit in buigen en aanpassen aan de bewegingen van een dak als gevolg van uitzetting en samentrekking.

Een van de meest gebruikte dakbedekkingsmaterialen, asfaltdakshingles zijn kosteneffectief, duurzaam en kunnen bescherming bieden in bijna alle klimaten. Ze zijn er in verschillende kleuren, die na verloop van tijd kunnen vervagen. Asfaltshingles moeten mogelijk om de 20 jaar of zo worden bijgewerkt, afhankelijk van zonlicht en temperatuuromstandigheden. Wanneer u op zoek bent naar asfaltshingles, moet u mogelijk kiezen tussen gordelroos met 3 tabbladen en architecturale gordelroos.

Laten we eens kijken naar de verschillen. Metalen dakbedekking is onderhoudsarm, milieuvriendelijk en licht van gewicht. Het kan worden vervaardigd om eruit te zien als hout, leisteen of asfaltshingles of dakpanelen. Hout, een van de duurste soorten dakbedekking, werkt het beste in droge klimaten die geen vuur of veel vocht zien.

Houten dakbedekking vertoont een grote aantrekkingskracht op stoepranden en werkt goed op huizen in cottage, Craftsman en Tudor-stijl. Deze vorm van metalen dakbedekking maakt gebruik van platte panelen met verticale ribben aan elk uiteinde. De panelen worden aan elkaar bevestigd en aan de daken onder de verticale ribben. Een populaire keuze voor metalen dakbedekking voor huiseigenaren na daken met staande naden, dit is een in elkaar grijpend daksysteem dat brand-, wind- en slagbestendig is.

Glasvezeldakspanen lijken op asfaltshingles, maar daar eindigt de gelijkenis. Dakbedekking op zonne-energie is een nieuwere dakbedekkingsoptie die in het oog springt. Zonnetegels kunnen ook helpen geld te besparen op de elektriciteitsrekening, omdat ze zonne-energie absorberen die kan worden omgezet in stroom. Zonnetegels hebben veel tijd nodig om te installeren en zijn ook ongelooflijk duur.

Ze zijn ook geen ideale optie voor huizen in schaduwrijke gebieden. Bovendien zijn ze enigszins kwetsbaar in vergelijking met andere opties. Asfaltshingles zijn een van de klassieke dakbedekkingsmaterialen die je in de meeste moderne huizen ziet. Ze zijn een betaalbare, eenvoudig te installeren optie die ook gemakkelijk te repareren en te vervangen is als dat nodig is.

Je kunt zelfs kiezen uit een eenvoudige asfaltshingle tot iets duurdere zoals 3-tab of architectonisch. Vanwege de manier waarop ze zijn ontworpen, zijn asfaltshingles echter niet de meest duurzame optie. Ze kunnen tot 30 jaar meegaan, afhankelijk van waar ze aan worden blootgesteld, zoals wind en zon. Maar helaas, als de korrels op asfaltdakbedekking verdwenen zijn, moet het hele dak worden vervangen.

Metalen dakbedekking is er in veel verschillende vormen, zoals metalen schudders en gordelroos, metalen dakbedekking met staande naad en met steen gecoat staal. Het zijn allemaal populaire opties vanwege hun vermogen om tegen een stootje te gaan, vocht weg te houden en superieure UV-bescherming te bieden. De kosten kunnen echter variëren voor metalen dakbedekking, afhankelijk van de stijl die u kiest. Bovendien, terwijl metalen daken bestand zijn tegen de impact van hagel en zaken als water en vuur, zal de schade uiteindelijk beginnen te vertonen en kan het uiterlijk van uw huis wegnemen.

Of het nu gaat om tegels of dakspanen, het valt niet te ontkennen dat leisteen een van de natuurlijke soorten dakmaterialen voor huizen is. Het is mooi, ongelooflijk duurzaam en kan heel lang meegaan. Helaas is leisteen zwaar, wat betekent dat niet alle huizen sterk genoeg zijn om het gewicht te dragen. Ze zijn ook duur en leistenen daken vereisen een specialist om ze te installeren, wat moeilijk te vinden kan zijn.

Reparaties kunnen ook moeilijker zijn voor leisteen, tegels en dakspanen. Kleitegels zijn een andere natuurlijke dakbedekkingsoptie, gemaakt van aarden klei en gegoten en gebakken voor duurzaamheid. Het is een geweldige optie voor huizen in warme klimaten, waardoor ze populair zijn in zuidelijke kust- en woestijngebieden. Ze nemen ook minder vocht op, wat betekent dat ze minder onderhoud nodig hebben.

Maar een groot nadeel van kleitegels is dat ze duur zijn. Hoewel kleitegels lichter zijn dan betontegels, kunnen ze veel gewicht toevoegen aan de structuur van een huis, wat problemen kan veroorzaken. Hoewel ze een zekere mate van duurzaamheid bieden, zijn kleitegels ongelooflijk kwetsbaar en kunnen ze breken als het gaat om het werken eraan. Beton is een duurzame optie die verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen kan nabootsen, zoals asfalt, leisteen en zelfs houten dakspanen.

Klei is ook goedkoper dan opties zoals klei en kan meer dan 50 jaar meegaan. Een van de soorten dakbedekkingsmaterialen waar je misschien niet veel over hoort, is gerolde dakbedekking. Het is populair voor laaghellende daken, is sneller te installeren dan traditionele gordelroos en is de meest goedkope dakbedekkingsoptie op de markt. Bij gerolde dakbedekking zijn er echter echt geen kleuropties om over te spreken - de meeste zijn zwart, hoewel je enkele bruine, grijze en groene opties kunt vinden.

Het is ook niet erg duurzaam en heeft een levensduur van ongeveer tien jaar. Gewalste dakbedekking is ook niet de ideale optie wanneer het uiterlijk een probleem is, omdat het niet erg aantrekkelijk is. In tegenstelling tot de andere soorten dakmaterialen, is synthetische dakbedekking gemakkelijk toegankelijk en verkrijgbaar in een breed scala aan prachtige stijlen, waaronder leisteen en cederschudding. Wat synthetische dakbedekking de beste keuze maakt, is dat het vrijwel onderhoudsvrij en een duurzame optie is.

Natuurlijk wilt u een optie kiezen die de meeste bescherming biedt zonder het uiterlijk van uw huis op te offeren. Je wilt ook geen fortuin uitgeven aan een dak, vooral in gevallen waarin het dakbedekkingsmateriaal veel onderhoud en reparaties vereist. Overweeg elk van deze dakbedekkingsmaterialen zorgvuldig voordat u een keuze maakt. Een van de beste is synthetische dakbedekking, zoals die van CeDur Roofing Shakes.

Denk terug aan je eerste krijttekening van een huis. De kans is groot dat je een zadeldak hebt getekend. Het is eigenlijk een driehoek met de basis bovenop het huis en de twee kanten stijgen om de bergkam te ontmoeten. Hellingen kunnen drastisch variëren op het zadeldak, van steile ontwerpen in chaletstijl tot daken met een zachte kwaliteit.

Het Nederlandse zadeldak is een ander dak in combinatiestijl dat gebruikmaakt van designelementen van zowel zadeldaken als heupdaken. Een miniatuur zadeldak, of „gablet”, bevindt zich bovenop een traditioneel heupdak. Stel je een klassieke rode schuur voor met witte rand, en je hebt je net een gambrel dak voorgesteld. De twee zijden hebben elk twee hellingen, een steil en een zacht.

Het ontwerp maakt het gebruik van de bovenverdieping mogelijk als zolderkamer of loft. Het toevoegen van ramen aan de zijkanten van het gambrel-dak kan natuurlijk licht naar binnen brengen en het gebruik van het bovenste verhaal vergroten. De steile delen van gambrel-daken zijn goed zichtbaar, dus huiseigenaren moeten zorgvuldig rekening houden met het uiterlijk van hun dakspanen. Een traditioneel heupdak bestaat uit vier hellingen van gelijke lengte die samenkomen om een eenvoudige nok te vormen.

Er zijn echter variaties, zoals een halve heup met twee kortere zijden met dakranden. Als je een heupdak hebt, dan heb je je misschien al gerealiseerd dat het grootste deel van het dak zichtbaar is als je naar je huis kijkt. Het type en de kleur van dakshingles die u op een heupdak krijgt geïnstalleerd, vormt een groot deel van de algehele uitstraling van uw huis omdat het zo goed zichtbaar is. Het Louvre Museum in Parijs is een uitstekend voorbeeld van het mansardedak, dat zijn klassieke vorm ontleent aan de Franse architectuur.

Dit vierzijdige ontwerp met dubbele hellingen heeft zeer steile lagere hellingen, die vlak of gebogen kunnen zijn. Hoewel het mansardedak zijn oorsprong vond in Frankrijk, werd het al snel populair in de Verenigde Staten. De stijl laat huiseigenaren volledig gebruik maken van het bovenste verhaal met een overvloed aan binnenruimte op zolder en meerdere ramen, en het ziet er vooral aantrekkelijk uit wanneer dakkapellen worden toegevoegd. Als u de voorkeur geeft aan moderne huisontwerpen, zult u waarschijnlijk een schuurdak waarderen.

Deze „lean-to” -stijl lijkt op de helft van een traditionele gevel. Hoewel het al lang wordt gebruikt voor veranda's en toevoegingen, siert het schuurdak nu de hele structuur op ultramoderne gebouwen. De meeste schuurdaken hebben meestal lagere hellingen, met 4 op 12 en lager het meest voorkomend, hoewel steilere hellingen de afvoer van water zullen versnellen. Huizen met schuurdaken zijn meestal unieke structuren die de stijl en persoonlijkheid van hun eigenaren weerspiegelen.

Schuurdaken zorgen voor een aantal interessante mogelijkheden voor het plaatsen van ramen, van kleine rijen glazen ruiten direct onder het dak tot grote ramen aan de voorkant van het huis. Het meest voorkomende type metalen dak is het dak met staande naad, zo genoemd omdat de aluminium of stalen dakpanelen samenkomen in verhoogde naden die in elkaar grijpen om vocht buiten te houden. Om te zien wat het beste is in uw regio, praat u met erkende dakaannemers en bekijkt u enkele van de nieuwere ontwikkelingen in de buurt om ideeën op te doen over welk type dakbedekkingsmateriaal u moet gebruiken. Maar heb je na het lezen van dit nog steeds moeite om het juiste type dakbedekkingsmateriaal te vinden voor je vervanging?.

Basic zadeldaken kunnen alle soorten dakbedekkingsmaterialen gebruiken, inclusief maar niet beperkt tot asfaltshingles, cederdakspanen of shakes, leisteen en klei- of betontegels - vooral als u een standaard of standaard zadeldak bouwt. Hoewel de naam afkomstig is van het Latijnse „gamba” of het Franse „gamberal, wat een paardenhock of been betekent, is die naam voor dit type afkomstig uit de Verenigde Staten, met de Europese naam voor de stijl „stoeprand” of „stoeprand dak”. Er zijn veel soorten dakbedekkingsmaterialen om uit te kiezen, en een beetje onderzoek kan ertoe leiden dat u een nieuw type dakbedekking overweegt in plaats van simpelweg hetzelfde materiaal te vervangen dat u nu hebt. Vlinderdaken zorgen ook voor grotere ramen - wat meer natuurlijk licht binnenbrengt - en PV-zonnepanelen zijn vrij eenvoudig toe te voegen, waardoor dit een steeds populairdere optie is voor gebieden die geschikt zijn voor dit type constructie, zoals de zuidwestelijke U.

Zonnetegels zijn net zo duurzaam als gewone gordelroos, maar dit soort dakshingles zijn ontworpen om de energie van de zon te benutten om stroom voor het huis op te wekken. Er zijn vier hoofdtypen zadeldaken: zijgevels, gekruiste gevels, voorgevels en Nederlandse gevels. Ongeacht het daktype dat u heeft, u zult het waarschijnlijk moeten laten repareren of vervangen tijdens uw huisbezit. Dit type dak heeft een steile lagere helling die bijna verticaal is, een zachtere bovenhelling, en ze bieden ook wat opslag of extra leefruimte in de vorm van een zolder, zolder of zolderkamer.

Alle 5 soorten dakbedekkingsmaterialen bieden iets anders om uw dak de exacte uitstraling te geven die u wilt. Dit alles gezegd hebbende, houd er rekening mee dat de woonruimte onder dit type dak schuine plafonds kan hebben en minder ruim is dan de ruimte die wordt geboden door andere dakstijlen. Grote weersomstandigheden en andere natuurrampen kunnen natuurlijk schadelijk zijn voor de toestand van uw dak, maar vooruit plannen en gaan met een dakconstructietype en dakbedekkingsmateriaal dat het beste werkt voor uw specifieke gebied en eigendom, kan een lange weg helpen bij het behouden en behouden van de staat van uw dak. Nu kent u de 3 vragen die u uzelf moet stellen wanneer u beslist welke van de verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen geschikt voor u is.

.