Waarom zijn nieuwe daken zo duur?

Tegels en asfalt zijn de meest gebruikte materialen voor dakbedekking en ze worden vervaardigd met behulp van beton, klei of olie. De stijging van de olieprijzen kan rechtstreeks van invloed zijn op asfaltshingles om duurder te worden.

Waarom zijn nieuwe daken zo duur?

Tegels en asfalt zijn de meest gebruikte materialen voor dakbedekking en ze worden vervaardigd met behulp van beton, klei of olie. De stijging van de olieprijzen kan rechtstreeks van invloed zijn op asfaltshingles om duurder te worden. Bovendien zijn de kosten voor het weggooien van oude en beschadigde materialen de afgelopen jaren ook gestegen. Wat de kosten van een nieuw dak betreft, spelen veel factoren een rol bij het verzamelen van het totaal.

Naast terrasplanken en dakbedekkingsmaterialen worden verschillende andere elementen toegevoegd aan de kosten van een nieuw dak, zoals ventilatiesystemen en flitsen. De arbeidskosten voor dakbedekking varieerden, zoals de meeste bouwwerkzaamheden, het afgelopen half decennium niet veel van jaar tot jaar. Het werk is bekwaam, vaak uitdagend en beladen met risico's. Een steilere dakhelling (de hoek van uw dak) vereist hogere kosten, terwijl een platter dak (afhankelijk van de complexiteit) minder zal vergen.

Een herinnering dat alle dakbedekkingsfabrikanten hun prijzen met ingang van begin september tussen 5-10% verhoogden. Een paar gescheurde of gebroken shakes of gordelroos van een storm of boomtak is een gemakkelijke en goedkope oplossing, en het snel uitvoeren van de daklekreparatie zal de rest van het dak daadwerkelijk beschermen en de levensduur verlengen. Hierdoor worden asfaltdaken gezien als het enige type dak dat prijsstijgingen doormaakt. In sommige gevallen, een dak dat jaren geleden moest worden vervangen, kan in plaats daarvan zijn gereviseerd in de hoop „tijd te kopen voor de reparatie.

Als je in een koud klimaat leeft met straffende winters vol sneeuw, ijs en harde wind, zal je dak ongetwijfeld behoorlijk tegen een stootje. Als u niet weet hoe oud uw dak is, kan een professionele dakdekker een inspectie uitvoeren en u een idee geven. Daklekken, naast andere vermijdbare gebeurtenissen, kunnen ernstige schade veroorzaken die de kosten van uw nieuwe dak verhoogt. Al meer dan 30 jaar heeft het team van Bill Ragan Roofing huiseigenaren opgeleid over alle aspecten van de dakbedekkingsindustrie.

En als u met een dakaannemer praat, zijn installatie- en verwijderingskosten waarschijnlijk inbegrepen in de schatting. Benader overlays echter voorzichtig, omdat deze de fabrieksgarantie op dakbedekkingsmaterialen ongeldig kunnen maken of verkorten. En als het een volledige dakvervanging is, is een aannemer een must, tenzij u zelf bouwer of aannemer bent. Wanneer u een schatting van dakvervanging ontvangt van een dakprofessional, kunt u verwachten dat ongeveer 60% van die schatting betrekking heeft op de arbeidskosten voor dakbedekking per vierkante voet, en ongeveer 40% ervan om de materialen te dekken die nodig zijn voor uw dakbedekkingsbaan.

Het lek hoeft zich niet op de bovenverdieping te bevinden, ofwel water van een lekkend dak kan door de muren reizen, zwembad over een plafond en doorbreken op een laag punt in het plafond. Het verkeerde soort dakbedekkingsmateriaal kan warmte vasthouden en uw huis nog heter laten aanvoelen als u in een zeer warm klimaat leeft. Naast de basiskosten zijn er nog enkele andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het plannen van vervanging of reparatie van dakbedekkingen.