Wat zijn de 4 belangrijkste soorten dakbedekking voor woningen?

Er zijn veel soorten dakbedekkingsmaterialen voor woningen beschikbaar, maar deze vier zijn de meest populaire van het stel, Asfalt Shingles. Hier zijn 12 dakbedekkingsmaterialen waarmee u rekening moet houden als het tijd is om uw dak te vervangen.

Wat zijn de 4 belangrijkste soorten dakbedekking voor woningen?

Er zijn veel soorten dakbedekkingsmaterialen voor woningen beschikbaar, maar deze vier zijn de meest populaire van het stel, Asfalt Shingles. Hier zijn 12 dakbedekkingsmaterialen waarmee u rekening moet houden als het tijd is om uw dak te vervangen. Gewalst dakbedekkingsmateriaal is de steunpilaar van laaghellende woondaken, evenals bijgebouwen zoals winkels en schuren en andere utilitaire constructies. Gewalste dakbedekking bestaat uit lange rollen met mineraal geïmpregneerd en met asfalt geïmpregneerd materiaal bedekt met minerale korrels.

Elke rol is ongeveer 100 vierkante meter dakbedekking en ongeveer 3 voet breed. Deze grootformaat stroken dun dakbedekkingsmateriaal bieden een snelle, handige en goedkope manier om een gebouw met schuin dak te bedekken als een werkplaats waar uiterlijk niet belangrijk is. Gewalste dakbedekking kan worden aangebracht met de fakkelmethode of met dakspijkers. Opgebouwde dakbedekking (BUR) is een van de oudste opties voor materiaal voor platte daken of daken met een zeer lage helling.

BUR-systemen zijn gebouwd met verschillende lagen dakleer geïmpregneerd met asfalt dat heet wordt aangebracht. Het vilt wordt aangebracht in overlappende lagen om een barrière van twee tot vier lagen dik te vormen, waarna een laag fijn gemalen steen wordt ingebed in hete teer over de bovenkant om een zeer duurzaam en ondoordringbaar dak te creëren. Asfaltcomposiet gordelroos is het meest populaire dakbedekkingsmateriaal in Noord-Amerika. Gemaakt van een glasvezelbasis bedekt met asfalt en minerale korrels, zijn deze gordelroos met drie lipjes een allround goede keuze voor de meeste dakbedekkingsbehoeften voor thuis.

Ze worden meestal geleverd met een garantie van 20 tot 30 jaar, en het vervangen van individuele gordelroos die beschadigd zijn, is een vrij eenvoudige klus. Vrijwel elk dakbedekkingsbedrijf is bekend met het installeren van deze singles. Composiet dakspanen blinken uit in buigen en aanpassen aan de bewegingen van een dak als gevolg van uitzetting en samentrekking. Nog niet zo lang geleden waren asfaltshingles, leisteen, klei of betontegels ongeveer de enige dakbedekkingsopties.

Tegenwoordig bieden geavanceerde dakbedekkingsmaterialen een ongekende reeks alternatieven, evenals nieuwe looks voor bestaande materialen. Geavanceerde zonnecollectoren integreren naadloos in bestaande gordelroos en genereren tot 1 kilowatt energie per 100 vierkante voet. Ze zijn vooral goed voor zonnige daken in verenigingen van huiseigenaren die typische zonnepanelen verbieden. Hoewel ze de energiekosten kunnen helpen compenseren met zonne-energie, kosten ze ook meer dan traditionele zonne-opties.

Asfaltshingles zijn de meest voorkomende dakbedekkingsmaterialen in Amerika omdat ze effectief zijn in alle omgevingsomstandigheden. De kwaliteit varieert sterk, dus vraag of ze slagen voor de ASTM D3161, Klasse F (110 mph) of ASTM D7158, Klasse H (150 mph) windtests en de AC438 duurzaamheid In elkaar grijpende panelen bootsen leisteen, klei of gordelroos na en weerstaan schade veroorzaakt door zware regenval (tot 8,8 inch per uur), wind van 120 mijl per uur, opbeurend, hagel en vries-dooicycli. Daarom zijn ze een economische, effectieve keuze voor natte, winderige regio's of gebieden die vatbaar zijn voor bosbranden. Sommige stalen daken met stenen coating zijn gegarandeerd voor de levensduur van het huis.

Leistenen dakbedekking gaat meer dan 100 jaar mee. Het brandt niet, is waterdicht en is bestand tegen schimmels en schimmels. Leisteen is effectief in natte klimaten, maar is duur, zwaar en kan gemakkelijk worden gebroken wanneer erop wordt getrapt. Houd hier rekening mee als je in een gebied woont dat hagel ervaart.

Rubberen leisteen ziet er natuurlijk uit en kan met een mes worden gesneden voor ingewikkelde daken zoals die in Victoriaanse huizen. Rubberen daken van leisteen kunnen 100 jaar meegaan, maar kunnen worden beschadigd door satellietschotels en lopen - dus kunnen ook vatbaar zijn voor schade door hagel, vergelijkbaar met leisteen. Dakbedekkingsprofessionals die zijn opgeleid om rubberen leisteen te installeren, zijn misschien moeilijk te vinden. Dakpannen van klei en beton zijn bestand tegen schade door tornado's, orkanen of winden tot 125 mijl per uur en zelfs aardbevingen, volgens A Summary of Experimental Studies on Seismic Performance of Concrete and Clay Roofing Tiles door de University of Southern California for the Tile Roofing instelling.

Ze zijn goed in warme, droge klimaten. Ze hebben mogelijk extra ondersteuning nodig om hun gewicht te dragen, en ze zullen waarschijnlijk breken als ze verder lopen. Groene daken zijn bedekt met planten en kunnen de luchtkwaliteit verbeteren, waterafvoer verminderen en huizen isoleren om stedelijke warmte-eilanden te verminderen. Ze hebben echter extra structurele ondersteuning nodig, een dampremmende laag, thermische isolatie, waterdichting, drainage, waterfiltratie, grond, compost en planten.

Hun geschatte levensduur is 40 jaar. Deze zware dakbedekking bestaat uit lagen asfalt, teer of lijm bedekt met een aggregaat en is alleen voor platte daken. Teer- en grinddaken, ook voor platte daken, zijn het beste voor dakdekken met veel voetverkeer. Deze daken kunnen in de zomer plakkerig worden en het is moeilijker om sneeuw van deze daken te scheppen in vergelijking met gladde oppervlakken.

Ze kunnen 20 tot 25 jaar meegaan. Deze gordelroos is het populairst bij dakdekkers en huiseigenaren, omdat ze duurzaam en relatief goedkoop zijn. Andere voordelen zijn de grote verscheidenheid aan kleuren en stijlen, installatiegemak en geschiktheid voor een breed temperatuurbereik. Asfaltshingles zorgen ook voor betrouwbare waterdichting.

In Florida gaan asfaltkiezeldaken 15 tot 20 jaar mee met het intense zonlicht en extreme temperaturen. Donkere asfaltshingles zijn vatbaar voor vervaging en vertonen vaak inconsistenties in kleur. Algen kunnen zwarte vlekken op een dak veroorzaken of u kunt op zoek gaan naar een algenbestendige shingle die koperkorrels bevat die nieuwe groei kunnen helpen voorkomen. Kies asfaltshingles omdat ze van de gemakkelijkst te vinden, meest betaalbare en veelzijdige dakbedekkingen zijn.

De meest duurzame soorten dakbedekking zijn leisteen en kleitegels, maar ze zijn duurder dan materialen zoals metaal of hout. Functionele dakbedekkingsalternatieven zoals groene daken en dakspanen op zonne-energie behoren tot de duurste soorten. Fabrikanten mengen glasvezel, asfalt en mineraal composiet om verschillende kleuren te creëren, zoals grijs, bruin, rood, groen of blauw. Hun kleur zal echter na verloop van tijd vervagen als gevolg van blootstelling aan de zon.

De kleur en kwaliteit zien er anders uit, afhankelijk van of u kiest voor architecturale of drie-tabbladen gordelroos. Architecturale asfaltshingles zijn individuele tegels die dikker zijn dan drie lipjes om een gelaagde, duurzame textuur op uw dak te creëren. Het materiaal van hogere kwaliteit en de langere installatie maken architecturale gordelroos duurder. Ze kunnen echter 15 tot 30 jaar meegaan en zijn weerbestendiger.

Asfaltshingles met drie lipjes zijn dunner en gesneden om eruit te zien als drie gordelroos. Dit zorgt voor een snellere installatie en creëert een uniform, steenachtig patroon. Ze zijn gevoelig voor harde wind en gaan over het algemeen 7 tot 15 jaar mee. Dit zijn meestal de meest betaalbare dakoptie.

Er zijn vijf soorten dakbedekkingsmaterialen die het meest voorkomen in huizen in Florida. Dit zijn klei, leisteen, beton, metaal en hout. Als u op zoek bent naar een woning of al een eigen huis, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het dak stevig is. Een van de meest gebruikte dakbedekkingsmaterialen, asfaltdakshingles zijn kosteneffectief, duurzaam en kunnen bescherming bieden in bijna alle klimaten.

Ze zijn er in verschillende kleuren, die na verloop van tijd kunnen vervagen. Asfaltshingles moeten mogelijk om de 20 jaar of zo worden bijgewerkt, afhankelijk van zonlicht en temperatuuromstandigheden. Wanneer u op zoek bent naar asfaltshingles, moet u mogelijk kiezen tussen gordelroos met 3 tabbladen en architecturale gordelroos. Laten we eens kijken naar de verschillen.

Metalen dakbedekking is onderhoudsarm, milieuvriendelijk en licht van gewicht. Het kan worden vervaardigd om eruit te zien als hout, leisteen of asfaltshingles of dakpanelen. Hout, een van de duurste soorten dakbedekking, werkt het beste in droge klimaten die geen vuur of veel vocht zien. Houten dakbedekking vertoont een grote aantrekkingskracht op stoepranden en werkt goed op huizen in cottage, Craftsman en Tudor-stijl.

Deze vorm van metalen dakbedekking maakt gebruik van platte panelen met verticale ribben aan elk uiteinde. De panelen worden aan elkaar bevestigd en aan de daken onder de verticale ribben. Een populaire keuze voor metalen dakbedekking voor huiseigenaren na daken met staande naden, dit is een in elkaar grijpend daksysteem dat brand-, wind- en slagbestendig is. Glasvezeldakspanen lijken op asfaltshingles, maar daar eindigt de gelijkenis.

De eerder genoemde stijlen - zadeldaken, heupdaken, schokkerige daken, mansardedaken, gambreldaken en zoutkastdaken - zijn allemaal schuine daken. In elkaar grijpende metalen dakspanen zijn het op één na populairste type metalen dakbedekking voor woningen geworden. Er is een grote verscheidenheid aan verschillende metalen shingle-stijlen om uit te kiezen, meestal gegalvaniseerd staal en aluminium, hoewel u ook zink- of koperen dakspanen kunt vinden. Houd er rekening mee dat dit soort gordelroos niet werkt op steil hellende of extreme hellingen vanwege het gewicht van de gebruikte kleefstoffen en de tegels zelf, maar ze kunnen een goede oplossing zijn voor zachter hellende of hellende daken.

Last but not least zijn platte daken meestal goedkoper vanwege hun relatief eenvoudige constructie, maar ze zijn vatbaarder voor waterlekkage en schade en vereisen mogelijk regelmatiger onderhoud dan een schuin dak. Zonnetegels zijn net zo duurzaam als gewone gordelroos, maar dit soort dakshingles zijn ontworpen om de energie van de zon te benutten om stroom voor het huis op te wekken. Metalen dakbedekking is een andere steeds populairdere keuze, vanwege de veerkracht, het lagere onderhoud van metalen dakreparaties en het vermogen om de meeste andere dakbedekkingsmaterialen na te bootsen, waaronder leisteen, kleitegels of houten shakes. Het meest voorkomende type metalen dak is het dak met staande naad, zo genoemd omdat de aluminium of stalen dakpanelen samenkomen in verhoogde naden die in elkaar grijpen om vocht buiten te houden.

Bekijk de lijst met deze 14 soorten dakbedekking en kijk welke die belangrijke vakjes voor u aanvinken. Alle 5 soorten dakbedekkingsmaterialen bieden iets anders om uw dak de exacte uitstraling te geven die u wilt. Dit type zadeldak plaatst in wezen een zadeldak bovenop een schilddak voor het beste van twee werelden. Gordelroos, metaal of zelfs glas werken voor een koepeldak, maar metaal vereist het minste onderhoud en wordt over het algemeen beschouwd als de beste keuze voor de meeste constructies.

Nu kent u de 3 vragen die u uzelf moet stellen wanneer u beslist welke van de verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen geschikt voor u is. Hoewel het niet vaak wordt gebruikt voor residentiële dakbedekking, is gerolde dakbedekking een geweldige betaalbare optie voor alles, van werkschuren, potloodsen, garages, schuren en andere buitenconstructies. Naast het type of de dakstijl dat u kiest en het klimaat van uw regio, wilt u overwegen welk type dakbedekkingsmateriaal het beste werkt voor uw gebied, het type dak dat u wenst en uw budget. Basic zadeldaken kunnen alle soorten dakbedekkingsmaterialen gebruiken, inclusief maar niet beperkt tot asfaltshingles, cederdakspanen of shakes, leisteen en klei- of betontegels - vooral als u een standaard of standaard zadeldak bouwt.

Meestal is een van de meest betaalbare soorten dakbedekking, gerolde dakbedekking behoorlijk populair bij huiseigenaren en bouwers met een beperkt budget. Dit type dak is populair geworden omdat gambreldaken niet alleen visueel aantrekkelijk en efficiënt zijn, ze zijn relatief eenvoudig te bouwen. .